Gratis toegang

Gratis Toegang is alleen mogelijk als je lid of lid-donateur bent van een van de elf onderstaande patiëntenorganisaties. Zij hebben de App gefinancierd. Toegang krijg je als volgt:

Je geeft je naam en je lidmaatschapsnummer op bij het secretariaat van de app: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als je geen lidmaatschapsnummer hebt, geef je je naam en adres op. Je geeft aan van welke van de onderstaande patiëntenorganisaties je lid of lid-donateur bent. Nadat je ingeschreven bent, krijg je een wachtwoord van onze server. Met je e-mailadres en het wachtwoord kun je inloggen.

Wij checken altijd of je inderdaad lid of lid-donateur bent. Intussen kun je al aan de gang met de app.

Hieronder tref je de gegevens aan van de financierende patiëntenorganisaties en ook hoe je er lid of lid-donateur van kunt worden. Je kunt tot eind 2018 gratis gebruik maken van de oefeningen in de app.

1. ADCA Vereniging Nederland, een patiëntenorganisatie voor mensen met cerebellaire atrofie/ataxie Bij cerebellaire atrofie/ataxie zijn de kleine hersenen aangedaan. Daardoor worden de spieren minder goed bestuurd. Door de ataxie hebben deze patiënten onder andere last van vermoeidheid, concentratieproblemen en stress. Je kunt lid worden van ADCA Vereniging Nederland door je aan te melden via het contactformulier op http://www.ataxie.nl/contactformulier of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2. Alvleeskliervereniging Nederland (AVKV Nederland) is een landelijke patiëntenvereniging, die opkomt voor de belangen van patiënten met een aandoening aan de alvleesklier (pancreas).

Je kunt lid worden via de link:

http://www.alvleeskliervereniging.nl/ik-ben-patient/lidmaatschap/lid-worden.aspx

3. Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging Antroposofische Gezondheidszorg. Je kunt lid worden via de link: https://www.antroposana.nl/lid-worden

4. Dwarslaesie Organisatie Nederland

Bij de Dwarslaesie Organisatie Nederland is pijn een vaak voorkomend bijeffect. Het gaat bij een dwarslaesie om een ruggenmergbeschadiging, met verlamming tot gevolg. Je kunt lid worden via de link: http://www.dwarslaesie.nl/formulier-lid/

5. Ehlers-Danlos Vereniging is een landelijke patiëntenvereniging. EDS is een zeldzame chronische aandoening met als belangrijkste kenmerk een erfelijke stoornis in de aanleg van het bindweefsel. De Vereniging van Ehlers-Danlos patiënten (VED) bestaat sinds 1984. De vereniging is opgericht om mensen die aan EDS lijden te helpen bij al hun vragen, vragen waarmee ze vaak niet bij een arts terecht kunnen. Je kunt lid worden van deze vereniging via de link: http://extranet.ehlers-danlos.nl/index.cfm?act=aanvraag.form&parent=6724

6. Fibromyalgie en Samenleving, FES. Bij fibromyalgie komen verschillende klachten – pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen – tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. Je kunt lid worden van de FES door op de website http://www.fesinfo.nl het lidmaatschapsformulier in te vullen en naar FES te mailen.

7. De HME-MO-vereniging. HME-MO staat voor Hereditaire Multiple Exostosen-Multiple Osteochondromen en dat betekent erfelijke veelvuldige botwoekeringen. Meestal wordt de afkorting HME-MO gebruikt. HME-MO is een zeer zeldzame aandoening die 1:50.000 voorkomt. Ca. 600 mensen in Nederland hebben HME-MO. Je kunt lid worden van deze vereniging door het formulier in te vullen op http://www.hme-mo.nl/contact/aanmelden_nieuw_lid

8. Patiëntenvereniging CRPS. Het Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) is een complicatie die na een letsel of een operatie aan een ledemaat, arm of been, ontstaat. De ernst ervan staat los van de ernst van het letsel. Zo kan een klein letsel, bijvoorbeeld een kneuzing van de hand, een ernstige vorm van CRPS geven. Een zwaar letsel, zoals een gecompliceerde enkelbreuk, kan in lichte mate CRPS tot gevolg hebben. Je kunt lid worden door het Aanmeldingsformulier in te vullen: http://www.posttraumatischedystrofie.nl/aanmelding.php

9. Stichting Pijn-Hoop is een landelijke stichting; een organisatie voor mensen met chronische pijn, door mensen met chronische pijn. De stichting wil dat chronische pijn als een zelfstandige aandoening wordt erkend. Je kunt lid-donateur worden via de link:

http://www.pijn-hoop.nl/html/donateur_worden.html

10. Stichting Veteranenziekte. De ziekte wordt veroorzaakt door de legionellabacterie en kan in verschillende vormen voorkomen. De lichte vorm van de infectie is de legionella-griep (ook wel Pontiac-fever genoemd). De zware vorm, de veteranenziekte, lijkt op een ernstige longontsteking.

De tijd tussen besmetting met de bacterie en de eerste ziekteverschijnselen is 2 tot 18 dagen. Verschijnselen zijn: snel opkomende hoofdpijn, spierpijn, een ziek gevoel, hoge koorts, hoesten, kortademigheid, grote vermoeidheid en verwardheid. Je kunt donateur worden van deze stichting door op de website een formulier in te vullen: http://www.stichtingveteranenziekte.nl/contact/donateur-worden

11. Syringomyelie Patiënten Vereniging

De Syringomyelie Patiënten Vereniging behartigt de belangen van de patiënten met Syringomyelie en Chiari malformatie en staat de patiënten bij door middel van het geven van informatie en uitleg over de aandoening. Via de website http://www.syringo-chiari.info/ kun je lid worden.

Lettergrootte

A- A A+
Copyright (c) Stichting Pijn-Hoop 2018. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com